miércoles, 3 de octubre de 2007

Campionat Europeu 2007


La parella de dansa formada per Mª Carme Juncosa i Albert Rovira van superar-se de nou en el camp internacional aconseguint la sisena plaça en l'europeu de patinatge artístic que es va celebrar la passada setmana del 30 de juliol al 5 d'agost a la localitat francesa de Gujan-Mestras.Els dos vendrellencs junt amb la seva entrenadora Sílvia Duran van marxar el diumenge dia 29 amb l'autobús de la selecció espanyola de patinatge cap a França i després de tota una nit de viatge arribaven al pavelló tan sols una hora abans de començar els entrenaments oficials. Tot i el cansament la jove parella ja va començar a demostrar el seu alt nivell i la seva seguretat realitzant unes molt bones execucions de les danses obligatòries per aquest campionat: el pasodoble i el vals westminster.

La competició s'iniciava però el dimarts amb les mateixes danses obligatòries. La Mª Carme i l'Albert van saber aguantar la pressió i van demostrar la seva bona tècnica des del primer moment tot i que l'ordre de sortida no els va ser massa favorable: els va tocar sortir darrera de la millor parella del campionat: els italians Anna Remondini i Alessandro Piba, i just davant de les altres dues parelles italianes que finalment aconseguiren la segona i tercera posició. Així doncs, tot i sortir en el grup dels favorits la parella vendrellenca va defensar una ja molt bona 8ena posició igualant ja des del primer dia els resultats de la temporada anterior.

El dimecres va ser, sens dubte, el dia més tranquil per als patinadors del C.E.Vendrell. Després d'un entrenament petit al migdia van gaudir de la tarda sencera per descansar i animar la resta dels companys de la selecció ja que es van disputar les competicions d'altres modalitats com els curts de les noies i els nois júniors entre d'altres. A més a més, cap al vespre els esportistes de la selecció van poder disfrutar d'un petit passeig per la tranquil·la platja d'Arcachon el poble veí on estava concentrat l’equip espanyol.Els nervis tornaven a aflorar dijous amb la competició de dansa original que aquest any contenia els ritmes de quickstep, foxtrot i charleston. De nou els vendrellencs ens van sorprendre amb una execució impecable del seu programa que els va valer pujar una posició en la classificació aconseguint la setena plaça guanyant a una de les parelles franceses.I, per últim, després d'un divendres caracteritzat pels últims entrenaments de la competició on els desgast físic començava a ser evident la Mª Carme i l'Albert van realitzar el seu disc lliure on la parella interpreta un esclau i una dictadora amb la traïció com a rerafons de la coreografia.

Tot i un parell d'errors tècnics petits les puntuacions obtingudes van fregar els nous i es va pujar un nou lloc obtenint la definitiva sisena plaça al guanyar a la millor de les parelles angleses.

Les classificacions finals per a les parelles espanyoles van ser les següents:4. Ayelen Morales i Oscar Molins (Espanya)6. Mª Carme Juncosa i Albert Rovira (Espanya)10. Raquel Motjar i Alejandro Cabrera (Espanya) Tot i els bons resultats de l'equip espanyol el gran triomfador va ser de nou Italia que demostra de nou que es una gran i consolidada potència en aquest esport.
Destacar que per a la parella vendrellenca ja és el tercer europeu consecutiu que realitza: el primer l'any 2005 a Pàdova, Italia on van aconseguir la 5ena posició en categoria júnior; el segon a Monza, Italia on van assolir ja la vuitena posició en la categoria absoluta; i aquest últim a França on remunten dos posicions demostrant que són ja un rival a tenir en compte per a la resta de parelles europees.

Tant els responsables de la secció així com patinadors i la seva entrenadora valoren com a molt positius els resultats obtinguts sobretot tenint en compte les dificultats que la present temporada han viscut a l'hora d'entrenar ja que només disposaven d'una hora setmanal designada dintre de l'horari oficial del C.E.Vendrell. Fet que sumat a les dificultats econòmiques fan encara més meritòria la presència dels joves esportistes tant a la selecció espanyola com a la llista d'esportistes d'èlit publicada al BOE.

Per últim anunciar que després de dues setmanes de vacances els patinadors vendrellencs es posaran a treballar de nou durament per a preparar la pròxima temporada amb l'objectiu de millorar encara més els èxits obtinguts.

No hay comentarios: